CONSULT

SEKSUELE HULPVERLENING

Verschillende seksuologen hebben verschillende manieren om seksuele hulpverlening vorm te geven.

Bij mij bestaat een consult uit gesprekstherapie. Dit wil zeggen dat er gesproken wordt over de seksuele moeilijkheden, maar ook over de relatie, het gezin, opvoeding, etc…

Naast deze gesprekstherapie maak ik ook gebruik van sekstherapie. Indien aangewezen worden er dan ook kleine opdrachten of oefeningen meegegeven. Deze oefeningen worden dan thuis met of zonder partner uitgevoerd, in een volgende sessie worden deze dan besproken.

ALLEEN OF MET TWEE

Het is zowel mogelijk om alleen op consultatie te komen, alsook om samen met je partner te komen.

Bij individuele gesprekstherapie staan de seksuele bezorgdheden van het individu centraal. Hierbij wordt er rekening gehouden met de context van seksualiteit bij deze specifieke persoon.

Maar omdat seksualiteit meestal iets is dat tussen twee partners plaatsvindt, is het vaak een meerwaarde dat de beide partners aanwezig zijn op het consult.

WAT MAG IK VERWACHTEN?

Het eerste gesprek is een intakegesprek, hierin gaan we na welke hulpvraag er is en of ik de geschikte persoon ben om u hierbij te begeleiden.

Ook wordt er een mogelijke behandeling voorgesteld. Gemiddeld zijn er twee tot tien sessies nodig, al is dit sterk afhankelijk van de hulpvraag.

Mijn naam is Kelly Muytjens. Na mijn opleiding tot vroedvrouw wou ik meer en ben ik gestart met de masteropleiding seksuologie aan de KU Leuven. Ik ben oplossingsgericht counselor en vervolledig op dit moment mijn opleiding tot oplossingsgericht therapeut aan het Korzybski Instituut in Antwerpen.

Ik ben als seksuoloog verbonden aan multidisciplinaire groepspraktijk ‘Postweg’ in Lanaken. Naast mijn werkzaamheden als seksuoloog ben ik ook werkzaam als vroedvrouw op de materniteit en de verloskamer van het Mariaziekenhuis Noord Limburg in Overpelt.

Ik ben aangesloten bij de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie als
‘klinisch seksuoloog VVS i.o.’.